Sampaoli: "We dachten betere uitgangspositie te hebben"

6 september 2017, 14:04

De situatie van Argentinië in de WK-kwalificatie is er deze interlandperiode niet bepaald beter op geworden. De vice-wereldkampioen valt na de resultaten tegen Uruguay (0-0) en Venezuela (1-1) buiten de top-vier. Ook bondscoach Jorge Sampaoli had op een beter verloop gerekend.

Argentinië staat nog wel vijfde, de notering die aan het einde van de rit recht geeft op een play-offduel met Nieuw-Zeeland. Vooral de remise tegen hekkensluiter Venezuela was pijnlijk voor de Albicelestes, want bij winst was Argentinië juist die top-vier binnengedrongen.

"We hebben een grote kans laten liggen", reageerde Sampaoli na afloop. "Dit blijft voetbal, en je weet dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Helemaal wanneer je kansen hebt, maar deze niet benut."

De Zuid-Amerikanen zullen straks in de resterende kwalificatiewedstrijden in oktober tegen Peru en Ecuador alle zeilen bij moeten zetten. "Ik hoop dat deze mindere periode geen gevolgen heeft voor de toekomst", aldus Sampaoli.

De bondscoach vervolgt: "De zaken zijn gecompliceerder geworden voor ons, omdat we na deze twee wedstrijden een betere uitgangspositie dachten te hebben. We hebben twee punten uitwedstrijden waarin we superieur waren, maar niet konden profiteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen