UEFA-baas Ceferin denkt aan eerder sluiten van transfermarkt

6 september 2017, 17:46   Bijgewerkt: 6 september 2017, 22:22

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft zijn mening gegeven over het eerder sluiten van de zomerse transfermarkt. De preses van de Europese voetbalbond deelt de mening van onder meer de Premier League om de markt eerder dicht te laten gaan.

Er is de laatste tijd, met name vanuit Engeland, ophef ontstaan over het sluiten van de transfermarkt. In het huidige systeem sluit de periode op 31 augustus, enkele weken nadat de grote competities begonnen zijn. "Ik begrijp de discussie die momenteel in Europa gaande is", zegt Ceferin. "In mijn ogen is het een slechte zaak dat een speler nog kan verkassen terwijl het seizoen al begonnen is. Er is te lang onduidelijkheid."

De preses van de UEFA sluit dan ook niet uit dat er iets gaat veranderen. "Ik zou het zeker steunen om de markt eerder te laten sluiten."

Onlangs liet een woordvoerder van de KNVB aan FCUpdate.nl weten dat de Nederlandse voetbalbod een eerdere transferdeadline toejuicht en hierover in gesprek zal gaan met de Engelse competitieorganisatie en de betrokken partijen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen