Vardy heeft geen spijt van afwijzen Arsenal-transfer

7 september 2017, 07:54

Het is inmiddels al weer meer dan een jaar geleden dat Leicester City vriend en vijand verbaasde met het grijpen van de titel in de Premier League. Na het landskampioenschap had Jamie Vardy de kans om naar Arsenal te verkassen, maar het goudhaantje van The Foxes bleef in het King Power Stadium. Achteraf gezien vindt hij dat, ondanks dat vorig seizoen wat de competitie betreft niet al te succesvol was, de juiste keuze.

Vardy opteerde er in de zomer van vorig jaar voor om bij Leicester te blijven in plaats van naar Arsenal over te stappen. Hij heeft daar geen spijt van, omdat Leicester overwinterde in de Champions League en het bij Arsenal nog wel eens te wensen overliet. Chelsea werd echter met twee vingers in de neus kampioen en met deze club werd Vardy ook in verband gebracht. De 30-jarige spits geeft nu bij ESPN aan dat hij ooit wellicht nog zal vertrekken, als dat betekent dat hij meer om de prijzen kan spelen.

"Ik wil zo veel mogelijk winnen. Ik hoop niet dat het bij één Premier League-medaille blijft bij mij thuis. De vitrinekast zou dan wel erg leeg blijven", aldus Vardy. "Ik sta nog onder contract bij Leicester en we zullen zien hoe ver ik het nog kan schoppen. Wie weet wat er in de toekomst gaat gebeuren", stelt de laatbloeier.

"Ik heb Arsenal vorig jaar afgewezen, dat was mijn eigen keuze, maar dat wil niet zeggen dat ik hetzelfde doe bij een nieuwe aanbieding. Ik ga dan gewoon weer de voors en tegens afwegen", aldus Vardy. Dat Arsenal de FA Cup won, ziet hij niet als een reden om spijt te hebben van de afwijzing voor The Gunners. "Het was de Premier League niet, toch? Ik denk daarom dat het de juiste keuze was. Ik heb geen spijt. Zij hadden een dipje: ze hebben zich voor het eerst in twintig jaar niet gekwalificeerd voor de Champions League. Bovendien was ik daarin actief met Leicester. Maar er waren allerlei redenen om niet naar Arsenal te gaan, ook in de familiesfeer."

Vardy staat dit seizoen na drie optredens in de Premier League op twee doelpunten. Vorig seizoen maakte de spits van Leicester dertien goals in 35 competitieduels, terwijl hij in het kampioensjaar 24 keer scoorde in 36 wedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen