De stand van zaken in de WK-voorrondes in alle continenten

7 september 2017, 16:15   Bijgewerkt: 5 oktober 2017, 14:29

In Nederland is de blik vooral gericht op de WK-kwalificatiecampagne voor Europese landen, waarvan wij al een overzicht presenteerden. Maar hoe is de stand van zaken eigenlijk in de andere continenten? Welke landen zijn kansrijk om zich in navolging van Rusland (gastland), België, Iran, Japan, Saudi-Arabië, Zuid-Korea, Brazilië en Mexico te plaatsen voor de mondiale titelstrijd?

Afrika

fans

fans

Groep D is het meest spannend. Burkina Faso en Kaapverdië hebben daar zes punten, terwijl Senegal en Zuid-Afrika op respectievelijk vijf en vier punten staan. Burkina Faso heeft op dit moment het beste doelsaldo, maar moet nog naar Zuid-Afrika en speelt nog thuis tegen nummer twee Kaapverdië. Erg opmerkelijk is dat de FIFA woensdag besloot het kwalificatieduel tussen Zuid-Afrika en Senegal opnieuw te laten speeln. De wedstrijd stond in november onder leiding van een corrupte scheidsrechter. Zuid-Afrika won destijds. Wanneer Senegal deze keer wint komt de groep op z'n kop te staan en gaat Senegal aan kop.

In Groep E ligt Egypte op WK-koers. Het staat twee punten boven de verrassende nummer twee Oeganda. Ghana ligt vier punten achter de Egyptenaren en heeft een wonder nodig om het WK te bereiken. Als Egypte de komende speelronde thuis van Congo wint, dan lijkt het WK-toegangsbewijs al zo goed als binnen te zijn.

Zeker van WK: geen

Op WK-koers: Tunesië, Nigeria, Ivoorkust, Burkina en Egypte

Lees meer.

Azië

Zeker van WK: Iran, Japan, Zuid-Korea en Saudi-Arabië

Op WK-koers: Australië en Syrië (play-offs)

Lees meer.

CONCACAF

Zeker van WK: Mexico

Op WK-koers: Costa Rica en Panama – Verenigde Staten (play-offs)

Lees meer.

Oceanië

Nieuw-Zeeland staat nu voor een ontmoeting met de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse kwalificatieserie. Op dit moment is dat Argentinië. Dat zou een zware kluif worden voor Nieuw-Zeeland, dat in 1982 en 2010 alleen op het WK uitkwam. Dat besefte ook Thomas, die met FCUpdate.nl vooruitblikte op een eventuele clash met de Argentijnen.

Zeker van WK: geen

Op WK-koers: Nieuw-Zeeland (play-offs)

Lees meer.

Zuid-Amerika

Zeker van WK: Brazilië

Op WK-koers: Uruguay, Colombia en Peru – Argentinië (play-offs)

Lees meer.

Bekijk hier de stand van zaken in de Europese WK-kwalificatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen