Kieftenbeld ziet transfer naar Derby County alsnog mislukken

7 september 2017, 18:04

Maikel Kieftenbeld ziet zijn transfer van Birmingham City naar Derby County in duigen vallen. Op de valreep van de transferwindow werd zijn overstap aangekondigd, maar is de deal niet goedgekeurd door de English Football League (EFL) en keert de oud-speler van FC Groningen verplicht terug naar Birmingham.

Beide clubs melden dat via de officiële kanalen. De EFL wilde meer duidelijkheid over de transfer en vroeg extra papierwerk op bij Derby County. Na gesprekken tussen de club en de organisatie achter de Engelse voetbalcompetities, besloot de EFL dinsdag geen goedkeuring te geven. The Rams gingen in beroep, maar kregen donderdag te horen dat het besluit gehandhaafd blijft.

Volgens Derby County waren alle documenten op tijd voor de deadline ingeleverd. Aanvullende informatie kwam kort daarna omdat Kieftenbeld en zijn zaakwaarnemer op verschillende locaties waren, aldus de club uit het Championship. De EFL vindt dat niet aan alle criteria is voldaan.

Kieftenbeld had een mooie stap kunnen maken binnen het tweede niveau van Engeland. Birmingham is normaliter een laagvlieger, Derby County behoort tot middenmoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen