Van der Sar: "Zo kunnen we weer groot worden in Europa"

8 september 2017, 07:40

Donderdagavond vond de jaarlijkse sponsorbijeenkomst van Ajax plaats. Algemeen directeur Edwin van der Sar hoefde financieel gezien weinig tekst en uitleg over de situatie van de Amsterdamse club te geven, aangezien de vlag er op dat vlak uitstekend bij hangt in de ArenA. Sportief gezien was het een ander verhaal. Tijdens de zogeheten Kick-off waren de zakelijke relaties zeer kritisch, aldus De Telegraaf.

Van der Sar verschafte de zaal in het Concertgebouw uitleg over vragen over het transferbeleid van Ajax, dat op veel kritiek kan rekenen bij de achterban en dus ook de sponsoren. De voormalig keeper stelde dat Ajax altijd moet kiezen tussen smijten met geld óf het opleiden van spelers. Dat is volgens hem het vraagstuk waar Ajax altijd voor staat. Vasthouden aan de eigen filosofie heeft hierbij de voorkeur, zo sprak de directeur. "We willen weer de jonge Luis Suarez'en en Zlatans ontdekken en Sneijders en Van der Vaarts opleiden. Met onze manier van werken kunnen we weer groot worden in Europa. Al zal dat meer incidenteel zijn dan in de jaren zeventig en negentig."

Vorig jaar was er met het bereiken van de Europa League-finale sprake van zo'n 'incident'. Van der Sar zag vervolgens dat het veel interesse in Ajacieden opleverde. Davy Klaassen en Davinson Sánchez werden voor miljoenen verkocht aan respectievelijk Everton en Tottenham Hotspur. "Internationaal hebben we een fantastisch jaar gehad en dan weet je dat er aan spelers wordt getrokken. Het is niet makkelijk om de gaten die ontstaan, op te vullen. Soms lukt dat en soms niet", aldus Van der Sar. "Wereldspelers van 29 of 30 jaar zijn door ons niet te halen. Maar geloof me, we proberen de selectie echt zo sterk mogelijk te maken. Na het vertrek van Davinson Sánchez hebben we een heel duidelijk statement gemaakt dat er niemand meer weg mocht. En dat hebben we waargemaakt."

Toch gaat Ajax kijken of het de volgende transferwindows niet iets anders moet doen. "Wij evalueren afgelopen transferperiode ook. En de conclusie is misschien wel dat we eerder moeten handelen of sneller moeten zeggen dat er niemand meer vertrekt", stelt Van der Sar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen