Strieder terug bij Utrecht, mogelijk basisplaats Götz bij Roda

8 september 2017, 20:59

FC Utrecht kan zondag tegen Roda JC weer beschikken over Rico Strieder. De Duitse middenvelder keert na maanden revalideren van een knieblessure weer terug in de wedstrijdselectie, dat laat Erik ten Hag weten tijdens de persconferentie vrijdag.

Ten Hag ziet perspectief bij Utrecht

FC Utrecht wist zich na de uitschakeling in Europa tegen Zenit Sint-Petersburg goed te herstellen in de competitie. "Maar: we hadden negen in plaats van zes punten moeten hebben. Van de nederlagen tegen FC Groningen en Zenit moeten we leren. Want we hebben ze allebei over onszelf afgeroepen. We hebben de nodige wedstrijden in onze bagage dit seizoen. Als we lering trekken uit de fouten die we hebben gemaakt, zit er perspectief in."

De trainer kreeg voor het duel met Roda JC positief nieuws. Na maanden afwezigheid vanwege een blessure is Strieder weer terug. "Rico is écht terug. Hij zit zondag bij de wedstrijdselectie", vertelt Ten Hag, die ook kan beschikken over aanwinst Matty Willock. "Hij staat er goed op."

Götz mogelijk direct in de basis

Ashton Götz is de nieuwste aanwinst van Roda JC. Tegenover De Limburger laat Robert Molenaar weten dat de rechtsback speelgerechtigd is en mogelijk direct in de basis zal starten tegen FC Utrecht. "Ik denk nog na over die optie. De vraag is: doe ik hem een plezier door hem meteen in het elftal te zetten of is het een extra weerstand die hij moet overwinnen."

Roda JC pakte dit seizoen nog geen punten en weet dat het met Utrecht een lastige tegenstander treft. "FC Utrecht is een uitstekend georganiseerd team, waar de hand van de coach zeer zichtbaar is. Ons programma is zwaar, mede daardoor hebben we nog geen punten. Ik kan daar doorheen kijken. Maar mijn spelers dragen dat mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen