Manchester City geeft Liverpool flink pak slaag

9 september 2017, 15:55   Bijgewerkt: 9 september 2017, 16:28

Manchester City heeft een uitstekende generale voor het Champions League-duel met Feyenoord achter de rug. De ploeg van Pep Guardiola gaf in eigen huis Liverpool een pak slaag (5-0). Een rode kaart van Sadio Mané maakte zaterdagmiddag aan alle goede bedoelingen van Liverpool een einde.

Mané werd van het veld gestuurd, omdat hij de uitkomende doelman Ederson met gestrekt been in het gezicht raakte. Van opzet leek echter geen sprake. Ederson, die deze zomer voor veel geld overkwam van Benfica, kwam er niet onder kleerscheuren van af. Hij moest zich in de pauze laten vervangen door Claudio Bravo.

Voor het incident had Sergio Agüero Manchester City aan een voorsprong geholpen. De Argentijn rondde een snelle uitbraak koeltjes af. Ferandinho, die de onzichtbare Georginio Wijnaldum in de lucht klopte, en Kevin de Bruyne met een pass, leidden de 1-0 van The Citizens in. Diep in blessuretijd verdubbelde Gabriel Jesus met zijn hoofd de voorsprong. Vlak daarvoor zag hij een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden.

Daarmee was de Engelse topper al na 45 minuten gespeeld. Jürgen Klopp probeerde met het debuut van Alex Oxlad-Chamberlain de eer te redden voor Liverpool. Het mocht allemaal niet baten. De tweede helft was nauwelijks onderweg of Manchester City maakte z'n derde doelpunt van de middag. Jesus maakte zijn tweede na een schitterende pass van Fernandinho.

Guardiola gaf Jesus al na 57 minuten zijn publiekswissel. Het was voor City het sein om het rustiger aan te doen. Immers, woensdag spelen de Engelsen in De Kuip tegen Feyenoord. Gescoord werd er nog wel, en hoe. Leroy Sané, die voor Jesus in het veld was gekomen, beloonde een mooie een-tweetje met Benjamin Mendy. Diezelfde Sané verzorgde ook de 5-0. Hij krulde de bal fantastisch in het doel.

De royale zege levert Manchester City voorlopig de eerste plaats op, maar kan Manchester United de stadgenoot zaterdagavond weer passeren. United speelt op bezoek bij Stoke City. Liverpool heeft met zeven punten drie minder dan City.

Lees hier onze spelersanalyse van Jesus: Gabriel Jesus

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen