Juventus boekt simpele zege en lijkt klaar voor Barcelona

9 september 2017, 20:08

Juventus heeft zaterdagavond in eigen huis een eenvoudige zege geboekt op Chievo. Het werd 3-0 voor de ploeg van Massimiliano Allegri. Daarmee kent Juventus een goede generale voor het treffen met FC Barcelona in de Champions League van aanstaande dinsdag.

Juventus kwam na zeventien minuten spelen op voorsprong, maar had daar wel enige hulp van Chievo bij nodig. Perparim Hetemaj werkte de bal namelijk in eigen doel. De thuisploeg was niet direct de bovenliggende partij, want ook Chievo kreeg enkele goede kansen. Dat de gelijkmaker niet viel was te danken aan goed ingrijpen van Wojciech Szczesny.

Enkele minuten na rust kwam Juventus op 2-0. Op aangeven van Miralem Pjanic schoot Gonzalo Higuaín raak. Ook invaller Paulo Dybala deed nog een duit in het zakje. Met nog zeven minuten te gaan maakte hij er 3-0 van. Juventus gaat daardoor met negen punten aan kop in de Serie A, maar de concurrentie komt zondag nog in actie. Voor de Oude Dame kan het vizier echter op het duel met Barcelona worden gericht.