De Boer bevindt zich nu al op drijfzand in de Premier League

10 september 2017, 12:08   Bijgewerkt: 10 september 2017, 12:22

De maand september is nog maar net onderweg en de baan van Frank de Boer bij Crystal Palace staat al op losse schroeven. Drie Premier League-nederlagen, nul gescoorde doelpunten en een met de formatie worstelend elftal hebben de Nederlandse coach razendsnel aan de rand van de afgrond gebracht op Selhurst Park. Het doel is zondag duidelijk voor De Boer: winnen bij Burnley. Alles wijst er echter op dat dat een moeilijke opgave gaat worden.

Dominant spel

Deze zomer maakte de club echter een opvallende omschakeling. Voorzitter Steve Parish wilde het typische Engelse voetbal inruilen voor verzorgd en technisch voetbal en Frank de Boer werd als de ideale manager gezien om dat uit te voeren. De Boer zag de kans als mogelijkheid op eerherstel, nadat hij bij Internazionale al na 14 duels en 85 dagen op straat gezet werd. "Ik wil dat onze fans een aantrekkelijke ploeg kunnen zien", sprak Parish bij de presentatie van De Boer.

"Dat is waar ik op mik. Bij Ajax zit het in het DNA om dominant en technisch te spelen, het voetbal ziet er daar mooi uit. Wij willen ook dominant spelen, bij balbezit en bij balverlies." Het waren ambitieuze woorden, maar op 10 september kunnen we stellen dat het begin zeer moeizaam is geweest voor De Boer. De drie Premier League-duels gingen allemaal verloren, waarbij de thuisnederlagen tegen promovendus Huddersfield Town (0-3) en Swansea City (0-2) erg pijnlijk waren.

Snelste Premier League-ontslag?

Daardoor is het nu al twee voor twaalf voor De Boer. The Telegraph berichtte midweeks dat de coach bij een nederlaag bij Burnley zijn biezen kan gaan pakken. "Het gaat niet geweldig", sprak Parish begin september na de derde nederlaag al. "Het draait allemaal om resultaten, dus als je niet wint… Frank de Boer weet ook hoe het werkt. We zullen ons moeten verbeteren." Wordt De Boer na dit duel ontslagen, dan is hij de snelst ontslagen coach in de Premier League. Die 'eer' is nu nog voor Les Reed, die als manager van Charlton in 2006 na zeven duels op straat stond. 

"We hebben goed getraind"

De Boer is blij met de Fransman, die één van de vier zomeraanwinsten is. "Hij heeft nu al een enorme impact op het team", zegt de Nederlander. "Het was ons doel in de transferzomer om hem te halen. Op de training maakt hij tot dusver al grote indruk, terwijl hij ook in de kleedkamer belangrijk is."

Overigens gaf de coach vrijdag aan dat hij niet bezig is met een eventueel ontslag. "Ik weet dat er altijd geruchten zijn over de manager. Daarnaast ben ik het al gewend om bij clubs te zitten waar de druk hoog wordt als je geen resultaten boekt. Ik hou me vooral bezig met de dingen waar ik invloed op heb zoals het trainen met de spelers om snel beter te worden." Het vertrouwen voor de wedstrijd tegen Burnley is er in ieder geval. "De afgelopen twee weken hebben we heel goed getraind." Het is voor De Boer te hopen dat het zondagmiddag om 14.30 uur tot uiting komt op Turf Moor.  [photo,108644,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen