Crisis in Enschede: Twente verliest ook bij Sparta

10 september 2017, 20:06

Ook na de vierde Eredivisie-wedstrijd van het seizoen staat FC Twente nog altijd op de hatelijke nul. Sparta bleek in een bijzonder matige wedstrijd met 1-0 te sterk voor de Tukkers, dankzij een doelpunt van Craig Goodwin in de eerste helft. Hiermee nestelen de Rotterdammers zich in de middenmoot, terwijl FC Twente een negatief clubrecord vestigt. De Enschedeërs hebben inclusief vorig seizoen alweer zeven wedstrijden op rij verloren en raakten bovendien aanvoerder Stefan Thesker kwijt met twee gele kaarten.

FC Twente–trainer René Hake had zijn basiselftal op liefst vijf plekken gewijzigd, maar dat sorteerde geen enkel effect. De gasten uit Enschede wekten niet de indruk ten koste van alles de eerste zege van het seizoen te willen boeken en werkten een slappe, lamlendige eerste helft af. Oussama Assaidi en Marko Kvasina kregen wel kansen, maar stuitten beiden op Sparta-doelman Roy Kortsmit.