PSV nu tegen Feyenoord: "Laten zien dat we beter zijn"

11 september 2017, 07:00   Bijgewerkt: 10 september 2017, 21:17

PSV begon het seizoen met een dubbele deceptie tegen NK Osijek, maar herpakte zich daarna met zeges op AZ (3-2), NAC Breda (1-4) en Roda JC (2-0). In de vierde speelronde van de Eredivisie ging het echter weer fout, tegen sc Heerenveen (2-0). PSV hoopt zich daarom opnieuw na een domper te herpakken en moet dat zondag doen in de topper tegen Feyenoord.

PSV begon het seizoen door de Europese uitschakeling met een flinke kater, maar tankte aan de hand van de Mexicaanse flankenflitser Hirving Lozano en de sterk keepende Jeroen Zoet steeds meer vertrouwen. De ingrediënten waren aanwezig om voor het eerst sinds 2011 weer te zegevieren in Heerenveen, maar de Eindhovenaren werden zondagmiddag hardhandig met de neus op feiten gedrukt in Friesland.

Topwedstrijden, altijd lekker

Na afloop van het verlies in Heerenveen sprak FCUpdate.nl met Marco van Ginkel en Bart Ramselaar. De middenvelders waren het er beiden over eens dat PSV een slechte beurt maakte in Friesland en wilden de nederlaag zo snel mogelijk weer vergeten. Komende zondag komt Feyenoord namelijk langs in het Philips Stadion. Als PSV deze topper wint, dan staat het 'gewoon' (gedeeld) bovenaan. "We moeten die wedstrijd gewoon winnen. We spelen thuis, het is een mooie wedstrijd. De drie punten moeten voor ons zijn", aldus Ramselaar.

Van Ginkel vindt niet dat het een slecht moment is om de koploper uit Rotterdam-Zuid te treffen, omdat PSV nu de eerste nederlaag van het seizoen geïncasseerd heeft. "Ik denk juist dat het een lekker moment is. Topwedstrijden zijn altijd lekker. Feyenoord-thuis, we moeten het laten zien. Die wedstrijd is belangrijk voor ons en iedereen binnen PSV. We moeten het weer rechtzetten. We hebben nu één keer verloren, maar daarvoor wonnen we wel drie keer. Nu komt Feyenoord op bezoek en moeten we laten zien dat we beter zijn", vertelt Van Ginkel. Een voordeel voor PSV kan zijn dat Feyenoord woensdag in de Champions League eerst nog thuis speelt tegen Manchester City.

Natuurlijk voor de titel gaan

PSV hoopte in het laatste stadium van de transferwindow nog zaken te kunnen doen. Het zocht naarstig naar een nieuwe linksback en hoopte Luuk de Jong ondertussen nog aan Girondins de Bordeaux te kunnen verkopen. Er gebeurde echter niets meer. Phillip Cocu hoopte op een ander verloop van de transferperiode – Douglas Santos van Hamburger SV was de gewenste aanwinst – maar moet het dus met deze spelersgroep doen. Daar was hij naar eigen zeggen overigens wel tevreden mee, aangezien er sprake is van 'een juiste balans van ervaring en talent'.

Ramselaar 'sluit zich helemaal aan' bij de woorden van Cocu en Van Ginkel, zo zegt de middenvelder. Zelf hoort hij bij de talentencategorie. De middenvelder had tegen Heerenveen pas zijn eerste basisplek in vier eredivisieduels. "In de eerste Europese wedstrijd speelde ik in de basis, maar daarna belandde ik op de bank. Dat was een beetje onverwacht en teleurstellend voor mij", aldus Ramselaar. "Ik hoop zoveel mogelijk te spelen en mijn waarde te tonen voor het team. Daar werk ik hard voor."

Videointerviews

Van Ginkel vond arbitrage in Heerenveen in nadeel PSV

Ramselaar: "Beetje onverwacht dat ik basisplek verloor"

Leest 'stripheld' Kik Pierie zelf ook stripboeken?

Door: Koen Jans

[photo,108655,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen