Schikkingsvoorstel voor Lozano: twee duels schorsing

11 september 2017, 13:59   Bijgewerkt: 11 september 2017, 14:54

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft zich niet coulant getoond richting Hirving Lozano. Het heeft een schikkingsvoorstel voor drie wedstrijden schorsing (waarvan één voorwaardelijk) naar de Mexicaan van PSV gestuurd, naar aanleiding van diens rode kaart tegen sc Heerenveen.

Lozano werd zondagmiddag in de met 2-0 verloren uitwedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen na ruim een half uur spelen met een rode kaart uit het veld gestuurd, omdat hij te hard inkwam op Denzel Dumfries. Scheidsrechter Kevin Blom kende geen twijfel en stuurde Lozano naar de kleedkamer.

PSV en Lozano hebben tot maandag 16.00 uur de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel van de KNVB-aanklager. Wordt het voorstel van tafel geveegd, dan dient de zaak donderdagavond voor de tuchtcommissie in Zeist. Mocht PSV dan bot vangen, dan kan het ook nog beroep aantekenen. Als de tuchtcommissie het eens is met de aanklager, dan mist Lozano sowieso de eerstvolgende wedstrijd van PSV. Dat is de topper tegen Feyenoord, zondag in Eindhoven.

Lozano maakte in de eerste vier speelronden van het seizoen drie goals voor PSV. Blijft hij voor twee duels dan geschorst, dan mist hij naast de kraker tegen Feyenoord ook de bekeruitwedstrijd tegen SDC Putten.

PSV-captain Marco van Ginkel liet na afloop van het duel met Heerenveen aan FCUpdate.nl weten dat hij het geen rode kaart vond:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen