Kleine 250 Ajax-fans plannen protest in Den Haag

11 september 2017, 17:58

Ongeveer 250 leden van de AFCA Supportersclub zijn van plan komende zondag in Den Haag te protesteren. De Ajax-fans zijn boos over het beleid van de Haagse gemeente rond twee wedstrijden van de Amsterdamse club in de Hofstad.

Ajax gaat komende zondag in de Eredivisie op visite bij ADO Den Haag. Drie dagen later spelen de Amsterdammers in de KNVB Beker tegen Scheveningen. Beide wedstrijden vinden plaats in het stadion van ADO, maar supporters van Ajax zijn beide keren niet welkom.

AFCA stelt dat de gemeente Den Haag twee keer op het laatste moment heeft afgezegd voor een gepland overleg. "Het is de onwil van de club en de Haagse autoriteiten om dit niet fatsoenlijk te willen faciliteren. Dit terwijl Ajax ieder seizoen kaarten aanbiedt aan Den Haag om de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena bij te wonen", zegt een woordvoerder van AFCA tegen AT5.

Met het protest hoopt AFCA af te dwingen dat Ajax-fans alsnog naar het bekerduel met Scheveningen mogen. "Wij kunnen ons niet voorstellen dat de fans van ADO niet willen dat er jaar in, jaar uit geen Ajax-supporters aanwezig zijn", vervolgt de zegsman. "Met het amateuristische gedoe rondom de bekerwedstrijd tegen Scheveningen is voor de ons de maat vol. Daarom gaan wij nu actie voeren middels een melding voor een demonstratie voor 249 mensen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen