Flinke toename Nederlanders in de Champions League

12 september 2017, 16:57

Er doen dit seizoen flink wat meer Nederlanders mee in de Champions League, dan tijdens de voorbije jaren. Liefst 29 zijn er ingeschreven. Vorig seizoen lag dat aantal nog op 23 en het hoogste in de voorbije vijf jaar is 26 (seizoen 2013/14).

Het grootste deel van de Nederlanders speelt natuurlijk voor Feyenoord. In de selectie van de landskampioen zijn twaalf landgenoten opgenomen, namelijk Kenneth Vermeer, Sven van Beek, Kevin Diks, Ridgeciano Haps, Jan-Arie van der Heijden, Miquel Nelom, Jeremiah St. Juste, Jens Toornstra, Tonny Vilhena, Steven Berghuis, Jean-Paul Boëtius en Michiel Kramer. De andere zeventien Nederlanders komen uit voor buitenlandse clubs.

Ondanks dat Nederlandse spelers redelijk verspreid zijn over de verschillende groepen, weten we al zeker dat er minimaal één in de knock-outfase mag aantreden (mits er geen winterse transfers plaatsvinden). In groep B zijn we namelijk bij drie clubs vertegenwoordigd: Arjen Robben bij Bayern München, Dorus de Vries bij Celtic en Boy de Jong bij RSC Anderlecht. 

Lezen over de Nederlandse spelers in de Champions League voor buitenlandse clubs? Check onze special.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen