'Valverde-project' start goed: "We zijn nooit weggeweest"

13 september 2017, 08:04

Na een toch wel teleurstellend seizoen waarin FC Barcelona de rivalen van Real Madrid kampioen zag worden en in de Champions League niet verder geraakte dan de kwartfinale, willen de Catalanen dit seizoen laten zien dat ze er nog zijn in de top. Dat lukte dinsdagavond, met een knappe 3-0 overwinning op Juventus. Onder aanvoering van Lionel Messi, die twee keer scoorde, hadden de Italianen geen kans in Camp Nou.

Vorig seizoen was Juventus nog de baas tegen FC Barcelona in de kwartfinale, maar nu was Barça heer en meester. Het was een geslaagde vuurdoop voor coach Ernesto Valverde in de Champions League. "We schatten deze overwinning op waarde", zegt de van Athletic Bilbao overgekomen trainer na afloop. "Dit is gunstig voor onze positie in de groep. We hebben de finalist van vorig seizoen verslagen, met 3-0. Deze drie punten geven ons een boost", glimlacht Valverde.

"We speelden een goede wedstrijd en dat bezorgde hun problemen", vervolgt de keuzeheer van Barça. "We hadden ook het nodige geduld. We pakten ballen af en vielen gedoceerd aan. Je weet nooit wanneer je de ban kan breken, waardoor je dat moet blijven proberen", aldus Valverde, die de ontketende Messi vlak voor rust de voorsprong zag aantekenen. "Als hij aan de bal komt, weet je dat er wat gaat gebeuren. Zijn eerste goal was cruciaal, zo vlak voor rust."

Bartomeu

Voorzitter Josep Maria Bartomeu kreeg de afgelopen maanden behoorlijk wat kritiek vanwege de magere oogst van Barça. 3.000 leden van de club tekenden zelfs een petitie om hun vertrouwensgebrek richting de bestuurder uit te spreken, maar de voorzitter bleef op het pluche zitten. "Deze club is nooit weggeweest", zegt Bartomeu na de klinkende zege op Juventus. "We zijn altijd aan de top geweest en moeten dit niveau behouden. We kunnen hier zeer gelukkig mee zijn, de smaak in de mond is goed. We zijn goed gestart aan het Valverde-project", besluit Bartomeu, die verder aangeeft dat de club 'rustig kan zijn' onder de contracten van Messi en Andrés Iniesta. "Zij spelen hier zolang zij dat willen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen