Groep H: Bosz schlemielig onderuit bij Spurs, Ronaldo juicht

13 september 2017, 23:05   Bijgewerkt: 14 september 2017, 01:49

De heerlijke kraker tussen Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund is woensdagavond in Londens voordeel beslecht. In een fraai spektakel won de formatie van Mauricio Pochettino met 3-1, al werd de ploeg van Peter Bosz absoluut niet geholpen door de falende arbitrage. Ondertussen zette Real Madrid het Cypriotische APOEL Nicosia met 3-0 opzij. Cristiano Ronaldo was de grote man aan Spaanse zijde.

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund was na Juventus tegen FC Barcelona misschien wel het mooiste affiche van de eerste Champions League-ronde. Beide teams voldeden in Londen volledig aan de hoge verwachtingen, aangezien er na een kwartier al drie goals waren gevallen. Heung Min-Son brak de ban in de vierde minuut met alweer zijn zevende goal tegen Dortmund in zijn loopbaan. Dankzij een heerlijke knal in de kruising van Andriy Yarmolenko kwamen de Duitsers snel langszij, maar het antwoord van The Spurs liet niet lang op zich wachten. Vier minuten later knalde Harry Kane de bal na een imponerende rush in het Dortmund-doel.

In de tweede helft kwamen de Duisters langszij, maar werd een loepzuivere goal door de neus van de Dortmund-spelers geboord. Pierre-Emerick Aubameyang schoot tien minuten na de pauze de bal na een indraaiende voorzet in het doel, maar hoorde tot zijn stomme verbazing de fluit van de scheidsrechter. Een regelrechte misser van de arbitrage, aangezien de Gabonees absoluut geen buitenspel stond.

Een domper voor de manschappen van Peter Bosz, die enkele minuten later nog een tik op de neus kregen. Na een pass van Christian Eriksen, net als Davinson Sánchez basisspeler, veegde Kane de 3-1 in het doel. Zijn harde en lage poging verdween zuiver in de verre hoek: 3-1. In de slotfase kreeg Jan Veronghen nog een rode kaart bij The Spurs. Ondanks dat heeft Tottenham op Wembley, waar het vorig seizoen maar niet vlotten voor Tottenham, een belangrijke slag geslagen in de groep. Dortmund krijgt over twee weken de kans om thuis de eerste drie punten van de campagne te pakken. De tegenstander dan? Real Madrid.

Ronaldo schittert weer

Toen Sergio Ramos er in de 61ste minuut met een listige omhaal 3-0 van maakte, was alle spanning definitief verdwenen in Estadio Santiago Bernabéu. Er was overigens ook slecht nieuws voor De Koninklijke, aangezien Mateo Kovacic al in de eerste helft geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Toni Kroos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen