Engelse media over Feyenoord: "Het was rampzalig"

14 september 2017, 08:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft een slechte beurt gemaakt bij de Engelse media. De landskampioen kon woensdag in hun eerste Champions League-duel met Manchester City (0-4) totaal geen indruk maken. Ook Giovanni van Bronckhorst zorgde voor verbazing.

"Het motto van de club is: geen woorden, maar daden. Maar deze spelers, de kampioen van Nederland, konden het City niet eens moeilijk maken", schrijft The Independent. "Onzekerheid die er eventueel was, was na twee minuten verdwenen. Kevin De Bruyne kon de bal voorgeven, voordat Feyenoord er iets tegen kon doen. John Stones won het kopduel met Jan-Arie van der Heijden, Tonny Vilhena stond op de lijn en zag de bal door zijn benen rollen."

The Daily Mail zet vraagtekens bij de tactiek waarmee Van Bronckhorst zijn spelers het veld instuurde. "Het was rampzalig, het zorgde voor verbazing. Het enige wat Feyenoord kon doen was zelfrespect vinden. Ze misten hun beste speler Nicolai Jörgensen. Het middenveld was erg slecht, met Vilhena als toeschouwer. Hij verdronk."

The Guardian wijst naar de defensie van de Rotterdammers. "Van Bronckhorst heeft een steviger, defensief blok nodig. Elke keer als City de aanval zocht, viel dit uit elkaar. In de rust bracht Van Bronckhorst Jens Toornstra voor Steven Berghuis, maar hij had alle falende spelers kunnen wisselen."

Slechts 28 procent balbezit en één schot op doel, spreekt boekdelen aldus de BBC. "Het verraadt het gebrek aan vernuft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen