Schorsing blijft staan: Lozano mist Feyenoord definitief

15 september 2017, 10:29   Bijgewerkt: 15 september 2017, 12:08

De tuchtcommissie heeft een oordeel geveld over de zaak rond Hirving Lozano, de PSV'er die afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-0 verlies) een directe rode kaart kreeg. Het houdt vast aan de schorsing die de aanklager betaald voetbal voorstelde, te weten een schorsing van twee duels plus één voorwaardelijk.

Dat heeft de KNVB vrijdagochtend officieel bevestigd. In de optiek van de tuchtcommissie maakte Lozano zich schuldig aan 'ernstig gemeen spel'. Er was te veel risico om de tegenstander te blesseren, zo luidt het oordeel. Gek genoeg verklaarde Denzel Demfries, het slachtoffer van de charge van Lozano, dat hij het niet terecht zou vinden als de Mexicaan voor meerdere duels geschorst zou worden.

PSV legde zich niet neer bij het schikkingsvoorstel dat de aanklager deed, maar heeft dus nul op het rekest gekregen. De Eindhovenaren kunnen nog in beroep tegen de straf, maar in dat geval mist Lozano sowieso de topper tegen Feyenoord van komende zondag. Omdat daarna alleen nog het bekertreffen met Putten op de rol staat voor PSV, ligt het voor de hand dat er geen beroepszaak volgt.

Lozano ging tijdens het duel met Heerenveen met zijn been over de bal heen en raakte vervolgens de voet van Dumfries, die kermend op de grond lag maar uiteindelijk dus hoopte op clementie richting Lozano.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen