Keizer is duidelijk: "Kasper is nog steeds de eerste spits"

15 september 2017, 14:54

Klaas-Jan Huntelaar was de afgelopen weken de gevierde man bij Ajax, terwijl Kasper Dolberg in diens schaduw weinig potten kon breken. Dat wil echter niet zeggen dat de status van eerste spits nu opeens toebedeeld is aan Huntelaar. Marcel Keizer benadrukt dat Dolberg de nummer één is en blijft op deze positie.

Keizer is duidelijk: "Kasper is nog steeds de eerste spits. Dat wil niet zeggen dat Huntelaar niet kan gaan spelen, want als wij vinden dat Dolberg rust nodig heeft of uit vorm is, dan is dat een mogelijkheid. Maar uiteindelijk is hij onze eerste spits", stelt de trainer volgens de officiële website van Ajax over de 19-jarige Deen, die nog wacht op zijn eerste goal van het seizoen. Al ruim 600 minuten bleef een treffer uit voor de Scandinaviër.

Toch is het zeker niet uitgesloten dat Huntelaar weer aan de aftrap zal verschijnen bij Ajax. "We hebben niet vast op een systeem getraind, maar anders had ik het ook niet verteld", knipoogt Keizer. "Maar afgelopen wedstrijd (3-0 tegen PEC Zwolle, red.) was het niet goed genoeg met Huntelaar en Dolberg. Dat moet vaker getraind en gespeeld worden", meent de keuzeheer van Ajax, die met Mateo Cassierra ook nog een andere optie heeft. "Mateo is bij Jong Ajax goed aan het spelen. Dat zien we op de training ook. Hij moet natuurlijk van goeden huize komen, want hij heeft met Kasper en Klaas Jan flinke concurrentie. Maar dat is alleen maar goed."

Met Ajax neemt Keizer het zondag vanaf 12.30 uur op tegen ADO Den Haag. "ADO heeft echt wapens, bijvoorbeeld snelle jongens voorop. We zullen goed moeten zijn en met elkaar moeten verdedigen", weet Keizer, die vertrouwen heeft in een goede afloop. Toch weet hij dat het spel nog niet heel hoopgevend is. "Als wij beter gaan voetballen, komen de overwinningen automatisch. Maar we moeten eerst beter gaan voetballen."

Daley Sinkgraven en Norbert Alblas zijn wegens blessures de enige afwezigen bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen