Weghorst: "Ik wilde niet van het veld zonder te scoren"

15 september 2017, 22:53

Wout Weghorst was maar wat getergd om zijn twee gemiste strafschoppen in één minuut goed te maken. Dat slaagde. Met twee doelpunten hielp de spits AZ vrijdag aan een zege op Sparta (0-2). Iets wat in het verleden waarschijnlijk niet was gelukt.

"Ik ben hier echt heel blij mee", zegt Wegthorst tegen FOX Sports over zijn beide doelpunten. "In mijn tijd bij FC Emmen in de Jupiler League miste ik ook wel eens een strafschop. Dan kon je mij oprapen. Ik merk dat ik mentaal stappen heb gemaakt. Het publiek ging zich roeren na de penalty's. Dat maakte mij getergd. Ik wilde niet van het veld stappen zonder te scoren, anders was ik echt een oen geweest."

Weghorst mocht vrijdag in een minuut twee keer voor een penalty aanlegen. Sparta-doelman Roy Kortsmit stopte de eerste poging, maar kwam te vroeg van zijn lijn. Daarom kreeg Weghorst een nieuwe kans. "Het enige wat ik bij die laatste niet moest doen, was twijfelen. Ik wilde dezelfde hoek kiezen, maar twijfelde. Die strafschop was niet goed ingeschoten. Het was gewoon slecht."

Bij de rust hadden Weghorst en Kortsmit een kort onderonsje voordat zij de kleedkamers opzochten. "Ik wilde hem een compliment geven", legt de AZ-spits uit. "Eén penalty pakken is knap, maar twee... Het was een kolderiek moment, dat niet vaak voorkomt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen