Penaltykiller Kortsmit: "Elke keeper doet een stap vooruit"

16 september 2017, 09:48

Sparta-doelman Roy Kortsmit is het oneens het besluit van de arbitrage om de penalty van AZ-spits Wout Weghorst over te laten nemen. Volgens de sluitpost deed hij vrijdag in het competitieduel met de Alkmaarders niets anders dan normaal. Ondanks dat Kortsmit beide pogingen pakte, verloor Sparta met 0-2. Alle doelpunten nam Weghorst voor zijn rekening.

De assistent van arbiter Siemen Mulder stak na de eerste strafschop van Weghorst meteen zijn vlag omhoog. "Het duurde even voordat ik doorhad wat eraan de hand was", zegt Kortsmit tegen FOX Sports. Volgens de arbitrage kwam de keeper te veel van zijn lijn. "Ik vind dat ik helemaal niet overdreven ver naar voren kwam. Elke keeper doet een stap vooruit en valt. Ik zag de grensrechter met de vlag omhoog staan en moest even vragen wat er aan de hand was. Een stap naar voren is keepers eigen."

Twee gestopte strafschoppen waren voor Kortsmit een klein hoogtepuntje. Daarmee stopte hij al vier penalty's op rij. "De favoriete hoek van Wout is rechts van mij. Ik gokte erop dat hij dacht dat ik daar ook heen ging. Daarom koos ik de andere hoek. De tweede keer pakt-ie zijn vertrouwde hoek."

Overigens stelde scheidsrechter Mulder, na het zien van de beelden, dat hij alle penalty's niet zou hebben gegeven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen