Strieder na negen maanden terug bij Utrecht: "Menselijk drama"

16 september 2017, 13:23

Rico Strieder is na negen maanden herstellen van zijn zware kruisbandblessure terug bij FC Utrecht. Hij maakte zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (2-0) zijn rentree met een invalbeurt. Daarmee kwam voor de 24-jarige Duitse middenvelder een einde aan een donkere periode en wacht de komende periode een pittige concurrentiestrijd.

"Ik weet hoe diep hij heeft gezeten", zegt trainer Erik ten Hag in gesprek met FC Utrecht TV. "Het is een menselijk drama. Hij heeft hard gewerkt om terug te komen. De manier waarop hij is teruggekomen verdient een groot compliment. We zijn ontzettend blij voor hem. We hebben hem altijd gesteund. Het overkomt hem, en dan is het ongelooflijk zwaar om daarmee om te gaan."

Strieder zag dat Utrecht zich afgelopen zomer volop versterkte. Onder meer Urby Emanuelson kwam naar de Domstad. Voor Strieder een grote concurrent op 'zes'. "Het is normaal dat een club nieuwe spelers haalt. Er zijn veel spelers die op mijn positie kunnen spelen. Voor mij is dat geen groot probleem. Ik wil helemaal fit worden en negentig minuten kunnen spelen. Het is dan aan de trainer om te beslissen wie speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen