Groenendijk: "Ik zou Klaas-Jan Huntelaar altijd opstellen"

16 september 2017, 14:10

Kasper Dolberg of Klaas-Jan Huntelaar? Alfons Groenendijk zou in ieder geval altijd voor de laatste kiezen. De trainer uit Leiden staat zondag met ADO Den Haag tegenover Ajax, waar Dolberg en Huntelaar vorige week samenspeelden.

De samenwerking tussen beide spitsen liep tegen PEC Zwolle niet van een leien dakje. En daarom gaat de discussie over wie bij Ajax in de spits moet staan, verder. "Ik zou Klaas-Jan Huntelaar altijd opstellen", aldus Groenendijk tegen de NOS. "Klaas-Jan is een klinische afmaker, in de zestien is er bijna niemand beter dan hij. In mijn tijd daar liepen ook Luis Suárez en Kenneth Perez rond. Als die drie na de training op doel schoten, liep het kwijl langs mijn mond."

Tussen 2012 en 2014 was Groenendijk werkzaam bij Ajax. Eerst bij de A1, later bij Jong Ajax. In die laatste periode werkte hij onder meer samen met Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald, Kenny Tete en Ricardo Kishna. Zij speelden allemaal in Ajax 1, maar zijn inmiddels allemaal vertrokken.

Groenendijk: "De jeugd heeft tegenwoordig minder geduld, dat hoort er helaas een beetje bij. Ik denk dat je wel minstens een jaar of drie moet groeien bij een topclub in Nederland voor je naar het buitenland gaat. Dan ben je toch volwassener. Kijk nu naar Riedewald, bij Crystal Palace. Ik weet niet of hij de juiste keuze heeft gemaakt hoor..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen