Crystal Palace verliest ook zonder De Boer en blijft in crisis

16 september 2017, 15:35

Ook zonder de ontslagen Frank de Boer blijft Crystal Palace zonder (doel) punten. In eigen huis gingen The Eagles zaterdagmiddag met 0-1 onderuit tegen Southampton, waar Virgil van Dijk sinds januari zijn eerste minuten maakte. De verdediger, hersteld van een enkelblessure, viel vlak voor het eindsignaal in. Voor Crystal Palace houdt de sportieve crisis maar aan. Nog nooit stond een club in de Premier Leauge na vijf wedstrijden op nul punten en evenzoveel goals.

Roy Hodgson, die deze week werd aangesteld als nieuwe manager, hield Jairo Riedewald buiten de selectie. Timothy Fosu-Mensah speelde in het hart van de defensie, Patrick van Aanholt zat op de bank. Ruben Loftus-Cheek voor Chung-yong Lee was binnen de basiself de enige wijziging die de Engelsman doorvoerde.

Ondanks de goede bedoelingen van Hodgson, moest Crystal Palace al na zes minuten de zoveelste tegenslag in het nog prille seizoen verwerken. In de rebound van een inzet van Dusan Tadic was Steven Davis na zes minuten attent. De thuisploeg ging noodgedwongen in de achtervolging. Op een reuzekans van Christian Benteke - hij had de bal voor het intikken, maar vond Fraser Foster op z'n pad - na, had Crystal Palace weinig te vertellen tegen Southampton.

Het niveau wat Crystal Palace haalde was in de tweede helft ook af en toe bar en boos. Ook al had James Puncheon met twee grote mogelijkheden in een paar seconden tijd voor de gelijkmaker moeten zorgen. Enig lichtpuntje bij Crystal Palace was het optreden van Fosu-Mensah. Hij maakte een goede indruk in de defensie.

Fosu-Mensah onderscheidde zich samen met Ruben Loftus-Cheek. Maar tot verbazing van het thuispubliek haalde Hodgson Loftus-Cheek een kwartier voor tijd naar de kant. Het kwam de opvolger van De Boer op een flink fluitconcert te staan. Ook dat haalde allemaal niets uit en stondCrystal Palace voor de vijfde keer dit seizoen met lege handen.

Voor Crystal Palace lijkt de malaise nog lang niet voorbij. De ploeg staat alleen onderaan en gaat de komende twee wedstrijden op bezoek bij Manchester City en Manchester United, daarna volgt een thuiswedstrijd tegen Chelsea.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen