Alles wat je moet weten over PSV tegen Feyenoord

17 september 2017, 11:55

Al in de vijfde speelronde staat er een heerlijke kraker op het programma in de Eredivisie. In Eindhoven nemen PSV en Feyenoord het om 16.45 uur tegen elkaar op. De Eindhovenaren staan na vier duels op negen punten, terwijl de regerend kampioen nog foutloos is in de Nederlandse competitie. FCUpdate.nl zet de belangrijkste feiten over de wedstrijd op rij.

1

Tot dusver stonden PSV en Feyenoord 61 keer tegenover elkaar in de Eredivisie. De balans is positief voor de ploeg uit Eindhoven. PSV won 32 keer, tegenover twintig overwinning voor Feyenoord. Slechts negen keer eindigde een ontmoeting tussen beide topclubs in een remise.

2

In het Philips Stadion ging Feyenoord al 23 keer onderuit, al wist de ploeg uit Rotterdam twee van de laatste vier duels in Eindhoven te winnen. Feyenoord is sowieso goed op dreef tegen PSV: in de laatste vijf seizoenen wist het zes keer te winnen van de club uit de Lichtstad. Dat is meer dan iedere andere club.

3

In het afgelopen seizoen verloor PSV slechts twee wedstrijden, het minst van alle eredivisieclubs. Beide nederlagen werden toegediend door Feyenoord. Door een treffer van Eric Botteghin werd er met 0-1 gewonnen in Eindhoven, terwijl Feyenoord in eigen huis met 2-1 wist te winnen. In dat duel was de veelbesproken eigen goal van Jeroen Zoet het opvallendste moment. De treffer voor Feyenoord werd toegekend met dank aan doellijntechnologie.

4

PSV ging vorige week met 2-0 onderuit bij sc Heerenveen. Gaat het zondag ten onder tegen Feyenoord, dan verliest het voor het eerst sinds 2014 twee eredivisieduels op rij. Opmerkelijk genoeg verloor PSV toen eerst van Heerenveen en daarna thuis tegen Feyenoord. Die geschiedenis kan zich zondag dus herhalen. De ploeg uit Eindhoven kwam in die duels niet tot scoren en dat is de laatste keer dat PSV twee eredivisieduels op rij niet scoorde.

5

Over scoren gesproken. In de Eredivisie is koploper Feyenoord tot nu toe de meest trefzekere ploeg. De regerend kampioen staat na vier duels op twee twaalf doelpunten. Negen van die goals werden gescoord voor de pauze. De doelpuntenteller van PSV staat na vier wedstrijden op negen. Wat betreft tegengoals zijn beide teams nagenoeg in evenwicht. Feyenoord kreeg er drie om de oren, PSV vier.

6

Trainers Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst troffen elkaar tot dusver vijf keer (inclusief Johan Cruijff Schaal). De eerste drie wedstrijden werden allemaal gewoon door Cocu, de laatste twee ontmoetingen waren een prooi voor Van Bronckhorst.

7

PSV tegen Feyenoord zal voor altijd herinneringen blijven oproepen aan 24 oktober 2010. Op die zondagmiddag diende de Eindhovense club de concurrent een zware 10-0 nederlaag toe. Bij rust had PSV nog maar twee keer gescoord, maar na de pauze maakte het gehakt van de formatie van Mario Been. Jonathan Reis was met een hattrick de opvallendste man aan de zijde van PSV. De nederlaag was de grootste zeperd in de clubhistorie van Feyenoord.

8

Midweeks ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 0-4 ten onder tegen Manchester City in de Champions League. Die verliespartij betekende de grootste thuisnederlaag van Feyenoord ooit in Europa. Op vreemde bodem leed Feyenoord ooit een nog grotere nederlaag. In 1965 ging Feyenoord in de Europa Cup 1 in Madrid met 5-0 ten onder bij Real Madrid.

9

Bij PSV is smaakmaker Hirving Lozano, die al op drie eredivisiegoals staat, afwezig. Hij zit zijn eerste van twee wedstrijden schorsing uit. Bij Feyenoord is topschutter Nicolai Jørgensen afwezig. Ridgeciano Haps is daarentegen terug in de wedstrijdselectie, maar is net als aanvaller Bilal Basaçikoglu nog een twijfelgeval.

De topper, die om 16.45 uur begint, is net als alle andere eredivisieduels te volgen via de liveticker op FCUpdate.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen