Everton raakt verder in problemen na pak slaag van United

17 september 2017, 19:07

Ronald Koeman blijft met Everton in de hoek waar de klappen vallen. Op bezoek bij Manchester United lede The Toffees de derde competitienederlaag op rij. Op Old Trafford nam Manchester United in de slotfase van de wedstrijd afstand. Het betekent de slechtste seizoensstart van Everton in zeven jaar.

Daley Blind ontbrak bij Manchester United, hij zat ook niet bij de wedstrijdselectie. Waarom hij er niet bij was, is onduidelijk. Davy Klaassen bleef de hele wedstrijd op de reservebank van Everton, dat al na vier minuten in de achtervolging moest. Antonio Valencia klopte met een harde volley van ver doelman Jordan Pickford.

Romelu Lukaku, die vorig seizoen nog voor Everton speelde, had verschillende mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Wayne Rooney bewandelde de omgekeerde weg. Hij had aan de andere kant ook de kans om zijn oude club pijn te doen, maar dat mislukte tot drie keer toe.

In de tweede helft werd Everton dreigender. Koeman besloot na een dik uur spits Sandro Ramirez te brengen. Het leverde niet het gewenste resultaat op. Vlak nadat Rooney naar de kant was gehaald, besliste Henrikh Mkhitaryan zeven minuten voor tijd de wedstrijd. De nederlaag voor Everton werd pijnlijker door twee doelpunten in de slotminuten van Lukaku en Anthony Martial (penalty).

De situatie van Everton blijft zorgelijk. Met slechts vier punten uit vijf wedstrijden. De ploeg staat achttiende. Manchester United deelt de koppositie met Manchester City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen