ECV onderzoekt kunstgrasverbod: "Voorstel op 12 december"

19 september 2017, 00:10   Bijgewerkt: 19 september 2017, 07:53

De koepelorganisatie van eredivisieclubs ECV gaat onderzoeken of het mogelijk is om een kunstgrasverbod te laten gelden op het hoogste niveau. Daartoe is maandag een werkgroep opgericht, zo meldt ECV-directeur Jacco Swart tegenover de NOS.

"We gaan meteen aan de slag. We streven er voorlopig naar om op 12 december, in de vergadering betaald voetbal, met een voorstel te komen. Maar als er meer tijd nodig blijkt, dan nemen we die. Het gaat om de kwaliteit van het besluit", laat Swart weten. Het zal dan vooral gericht zijn op helderheid krijgen over een compensatieregeling voor de zeven eredivisie-clubs die op kunstgras spelen. Een kunstgrasverbod kan voor deze clubs namelijk behoorlijk in de kosten lopen. 

"Het is aan de projectgroep om daarbij alle clubs op de hoogte te houden. Maar we gaan niet wekelijks rapporteren aan de media. Je moet een broedende kip niet storen. Er zal nog minder naar buiten komen dan bij de kabinetsformatie", benadrukt Swart. Het gaat overigens niet alleen over het vervangen van het kunstgras voor natuurgras, maar ook over compensatie voor het aanleggen van een apart trainingscomplex, wedstrijden met sponsors en maatschappelijke acties in het stadion als het kunstgras gaat verdwijnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen