Pochettino: "Janssen wilde zelf weg bij Tottenham"

19 september 2017, 08:26

Vincent Janssen wilde Tottenham Hotspur zelf tijdelijk verlaten. Dat zegt manager Mauricio Pochettino. De 23-jarige spits speelt dit seizoen op huurbasis voor Fenerbahçe. Janssen maakte zondag zijn eerste doelpunt in dienst van de Turken.

In zijn eerste seizoen voor Tottenham scoorde Janssen vier keer, waarvan twee keer in de FA Cup. "Het is belangrijk voor hem om te scoren. Vaak worstelen spelers in hun eerste seizoen in Engeland", citeert Evening Standard Pochettino. "Als je vanuit de Nederlandse competitie komt, is dat een ander niveau."

Op de slotdag van de Turkse transfermarkt besloot Janssen voor Fenerbahçe te kiezen. "Hij wilde uiteindelijk zelf weg en besloot naar Turkije te gaan. Ik wens hem het beste. We zijn blij dat hij scoorde. Het is goed voor hem om opnieuw aan zijn zelfvertrouwen te werken."

Bij Tottenham Hotspur was de kans op speeltijd voor Janssen gering. Hij heeft Harry Kane voor zich, en de Spurs trokken ook Fernando Llorente aan. "Hier speelt hij soms, soms niet. Je weet als je Harry Kane als concurrent hebt, het niet makkelijk is. Ook niet om iedere dag jezelf te motiveren en alles te geven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen