Köln laat beroep tegen duel met Borussia Dortmund varen

19 september 2017, 11:47

FC Köln laat een beroep tegen het verloren competitieduel met Borussia Dortmund (5-0) varen. De Duitse club is van mening dat de 2-0 van Sokratis Papastathopoulos niet had mogen tellen. Echter denken De Geitenbokken dat een protest weinig kans van slagen heeft.

Kort na het competitieduel van zondag kondigde Köln een protest aan. Maar dinsdag ziet de club daarvan af, zo klinkt het op de officiële kanalen. De goal van Sokratis werd in eerste instantie door arbiter Patrick Ittrich afgekeurd. De Griek zou een overtreding gemaakt hebben op Köln-keeper Timo Horn. Na raadpleging van de video-ref ging het doelpunt alsnog door. In de ogen van Köln had het doelpunt nooit mogen tellen, omdat Ittrich floot vóórdat de bal de doellijn passeerde.

Bij die lezing blijft de hekkensluiter van de Bundesliga. "Ieder doelpunt kan het verschil maken op de ranglijst", schrijft Köln in een statement. "Voor ons bestaat er echter geen twijfel dat Borussia Dortmund de wedstrijd terecht heeft gewonnen. Wij hebben een afweging gemaakt van alle factoren en besloten af te zien van een beroep. De reden hiervoor is dat we de kans van slagen klein achten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen