"Ook op gewoon gras ontstaan kruisbandblessures"

19 september 2017, 18:14

Na Aaron Meijers en Kevin Jansen heeft nu ook Ricardo Kishna een zware kruisbandblessure opgelopen. Toeval? Of ligt het echt aan het kunstgras van ADO Den Haag zelf? KNVB-sportarts Edwin Goedhart ziet wel degelijk een verband tussen de ondergrond en de blessures.

"Er komt steeds meer kunstgras in de Eredivisie, dan krijg je logischerwijs ook steeds meer kruisbandblessures op kunstgras", zegt Goedhart tegenover Het Algemeen Dagblad. Toch is er geen overtuigend bewijs voor. "Ik snap de emotie. Het zal ook wel een bepaalde rol spelen, maar ook op gewoon gras ontstaan deze blessures. Het is een ingewikkelde discussie. Internationaal zijn er studies naar gedaan en die laten dit niet zien Er is te weinig bewijs. Naar mijn persoonlijke mening is gewoon gras voor alles het beste. Maar kunstgras is altijd nog beter dan een slechte grasmat."

Over de situatie van Kishna, die altijd al veel problemen heeft gehad met zijn kraakbeen, wil hij zich niet specifiek uitlaten. "Maar in het algemeen leidt kraakbeenschade niet automatisch tot meer kans op een kruisbandblessure. Er is geen directe relatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen