RKC Waalwijk knikkert pover Sparta uit de KNVB Beker

19 september 2017 – RKC Waalwijk heeft voor de eerste bekerstunt van het seizoen gezorgd. De nummer een na laatst van de Jupiler League was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Sparta Rotterdam (dat twaalfde staat in de Eredivisie). Dylan Seys was de matchwinner voor de Brabanders.

RKC Waalwijk knikkert pover Sparta uit de KNVB Beker

In de eerste helft was Sparta een stuk beter dan de Waalwijkers zonder dat het heel goed speelde. De bezoekers hadden de betere kansen met de grootste voor Robert Mühren. De spits besloot de bal te stiften, maar stuitte op de uitstekend uitkomende Etienne Vaessen.

Na de pauze kon Sparta RKC niet meer zovaak in de problemen brengen en kwam de thuisploeg er steeds vaker gevaarlijk uit. Dat leidde na twintig minuten tot een vlijmscherpe counter. De koud in het veld staan Seys stond op de juiste plek en rondde prima af. Sparta kreeg maar moeilijk vat op RKC, dat met een vrije trap van Daan Rienstra eigenlijk nog het gevaarlijkst was.

Pas in de slotfase wist Sparta druk te ontwikkelen. Eerst met een schot van Deroy Duarte dat voorlang ging en even later kopte Ingo van Weert een bal uit de doelmond. Daardoor plaatste RKC zich voor de tweede ronde van de KNVB Beker.

Eredivisie

gerelateerd