Vier goals Messi bij ruime zege Barcelona tegen Eibar

19 september 2017, 23:51   Bijgewerkt: 20 september 2017, 10:15

Lionel Messi heeft zich dinsdag weer eens laten gelden. De Argentijn scoorde maar liefst vier keer tijdens een 6-1 overwinning van FC Barcelona tegen SD Eibar. De Catalanen hebben na vijf wedstrijden nog altijd geen punten laten liggen in de Primera División en gaan daarom fier aan de leiding. Real Madrid staat al acht punten achter, maar heeft nog wel een duel tegoed.

Eigenlijk had alleen Sergi Enrich namens Eibar een kans gehad, toen Barcelona na twintig minuten een strafschop kreeg. Lionel Messi liet de kans niet onbenut en scoorde vanaf elf meter. Uit een hoekschop van Denis Suárez kopte Paulinho tien minuten voor rust de tweede treffer tegen touwen. De Braziliaanse middenvelder werd volop bekritiseerd na zijn komst, maar snoert de criticasters de mond met zijn tweede goal voor Barça.

Na de pauze was het Denis Suárez (Luis zat negentig minuten op de bank) die scoorde, nadat hij de rebound van een schot van Messi voor zijn schoenen kreeg. Daarna ging het snel. Eerst trof Enrich het doel namens de bezoekers, maar vervolgens was het tijd voor Messi. Binnen een paar minuten tijd scoorde hij twee keer en zo had hij zijn hattrick te pakken. De 49ste in zijn loopbaan. Vooral de 5-1 was een fraaie na een lange rush en snelle combinatie met Paulinho. Daarna bleef het even stil, maar vlak voor tijd maakte hij ook nog zijn vierde en Barcelona's zesde van de avond.