Cocu gaat rouleren, met De Jong gaat het 'redelijk goed'

20 september 2017, 14:37

PSV sluit donderdagavond de eerste ronde van het toernooi om de KNVB Beker af, met een uitwedstrijd tegen SDC Putten. Coach Phillip Cocu heeft in aanloop naar het bekerduel aangegeven dat hij waarschijnlijk veranderingen gaat aanbrengen in zijn opstelling en heeft ook een update gegeven over de fysiek gesteldheid van Luuk de Jong.

Op het kunstgras in Putten moet PSV door zien te bekeren op kunstgras. Van onderschatting is tegen de hoofdklasser geen sprake, aangezien de Eindhovenaren het duel serieus benaderen. Niet alleen wordt er besloten getraind op De Herdgang, ook is de tegenstander uitgebreid geanalyseerd. "Wij hebben ons voorbereid zoals we dat op iedere tegenstander doen. Onze analist is er tweemaal heengegaan en zelf heb ik een van de wedstrijden op beeld bekeken. Garanties geeft dat niet, tegen ons kunnen ze zomaar anders spelen. Het belangrijkste is daarom hoe wij zelf de wedstrijd ingaan", zegt Cocu op PSV.nl.

Vorig seizoen kende PSV een roemloze bekercampagne, met een 3-1 nederlaag bij Sparta Rotterdam. Een dergelijk scenario willen de Eindhovenaren deze week voorkomen. Toch lijkt Cocu na de 1-0 zege op Feyenoord wel te gaan sleutelen aan zijn basisploeg. "Het zou kunnen dat wat andere jongens spelen. De voorgaande jaren heb ik Remko Pasveer als doelman opgesteld in bekerwedstrijden. Dat betekent niet dat Eloy Room morgen speelt", maakt Cocu wel duidelijk. Luuk Koopmans, Ramon Pascal Lundqvist en Hirving Lozano zijn voor hem niet beschikbaar, net als De Jong.

De Jong

Met De Jong, die afgelopen zondag in de topper tegen Feyenoord al vroeg naar de kant moest na een harde charge van Steven Berghuis, gaat het wel wat beter. Ondanks kneuzingen aan zijn ribben en in de long- en hartstreek heeft de spits al weer een beetje getraind. "Een lichte en binnen natuurlijk. Het gaat redelijk goed met hem. Ik durf geen datum op zijn rentree te plakken. Ik hoop hem zo snel mogelijk weer bij de selectie te hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen