Heerenveen bekert door dankzij goals van Zeneli

20 september 2017, 22:09

Arber Zeneli heeft sc Heerenveen woensdag hoogstpersoonlijk naar de volgende ronde in het KNVB-beker toernooi geschoten. In Rotterdam scoorde de rappe vleugelspeler tegen het Excelsior binnen het kwartier twee keer, net genoeg om de thuisploeg van een verlenging af te houden: 1-2. Excelsior hielp daarbij, omdat slechts één van de twee verkregen penalty's werd benut. Zakaria El Azzouzi miste, Mike van Duinen schoot raak.

De wedstrijd was een herhaling van zaterdag, ook toen ging de ploeg van trainer Jurgen Streppel op bezoek in Rotterdam. Excelsior stond bij rust 1-0 voor via Ryan Koolwijk en had Heerenveen in de tang, maar na rust veranderde dat spelbeeld. De Friezen zetten de achterstand om in een 1-2 voorsprong, ook al zat er bij de 1-2 van Marco Rojas een luchtje van hands aan.

Net als de Zweed blonk nog een Scandinaviër uit aan Friese kant: Martin Ödegaard. Het Noorse talent strooide met passes en was bij elk gevaar van Heerenveen wel betrokken. Toch kwam hij voor rust niet tot scoren. Net als de huurling van Real Madrid verprutsten Henk Veerman en Denzel Dumfries de nodige kansen. De keeper van Excelsior, Ögmundur Kristinsson, was daar steeds bij betrokken om de spelers van Heerenveen van goals af te houden.

Ook direct na rust moest de keeper van Excelsior weer aan de bak. Bij een poging van Veerman kreeg hij hulp van de lat, zelf redde Kristinsson bij twee kansen van Odegaard. Zijn collega aan de overkant had het tot een uur spelen een stuk rustiger gehad. Voor rust keek doelman Wouter van der Steen een kiezelharde vrije trap van Jordy de Wijs naast, zijn eerste echte reddingen kwamen pas na de pauze.

Balen voor de aanvaller, maar even later ging de bal weer op de stip. Dennis Higler had nu hands van Hoegh gezien en gaf Excelsior zo opnieuw de kans om terug in de wedstrijd te komen. Mike van Duinen ging dit keer achter de bal staan en faalde in tegenstelling tot El Azzouzi niet. Met nog een kwartier te spelen was de spanning helemaal terug, Heerenveen moest gaan oppassen dat het niet tot een verlenging zou komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen