Borussia Dortmund gaat alleen aan kop na zege op HSV

20 september 2017, 22:30

Borussia Dortmund is alleen koploper in de Bundesliga. De ploeg van Peter Bosz zegevierde woensdag op bezoek bij Hamburger SV (0-3), waar de nog geblesseerde Rick van Drongelen niet in actie kwam. Daarmee werd volop geprofiteerd van het punten morsende Hannover 96. Eerder op de avond hielp Sebastien Haller Eintracht Frankfurt aan een overwinning op FC Köln (0-1).

Ook blijft Borussia na vijf competitiewedstrijden zonder tegendoelpunten. Al had Hamburger SV wel mogelijkheden om een einde te maken aan die statistiek. Zelf had BVB ook voldoende kansen om een ruimere zege te boeken. Shinji Kagawa opende in de eerste helft de score. Pierre-Emerick Aubameyang en Christian Pulisic beslisten de wedstrijd in het laatste deel van de tweede helft het duel. Dankzij de zege gaat Borussia Dortmund alleen aan kop.

FC Köln - Eintracht Frankfurt 0-1

Haller was goud waard voor Eintracht Frankfurt. In Keulen maakte de voormalige spits van FC Utrecht vanaf de penaltystip het enige doelpunt. Het was voor de Fransman zijn eerste doelpunt in de Bundesliga. Jetro Willems bleef de hele wedstrijd op de bank. Jonathan de Guzman moest het in de laatste twintig minuten doen met een invalbeurt.

Overige uitslagen:

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2-1

SC Freiburg - Hannover 96 1-1

Mainz - 1899 Hoffenheim 2-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen