Ook City wordt onderzocht, blessure Gündogan valt mee

21 september 2017, 11:11

In navolging van Chelsea wordt ook Manchester City onderzocht door de FIFA, wegens het al dan niet verbreken van de reglementen rond het aantrekken van minderjarige spelers. De BBC meldt donderdag dat de wereldvoetbalbond een onderzoek gestart is naar de handelswijze van City, nadat woensdag al bekend werd dat Chelsea aan de beurt was.

Manchester City kreeg in mei al een geldboete van 300.000 pond vanwege een overtreding die te maken had met het vastleggen van jonge spelers. Dat was niet de enige sanctie, aangezien de club twee jaar lang geen spelers voor de jeugdopleiding mag halen. De FIFA hanteert strikte regels voor het contracteren van minderjarige spelers en controleert steeds beter en nauwkeuriger op overtredingen. Eerder kwamen ook al onder meer Real Madrid en Atlético Madrid aan bod in het boetecircuit. City zou nu de familie van twee minderjarige spelers van andere clubs hebben benaderd, iets wat absoluut niet mag.

Gündogan

Ondertussen hebben The Citizens wel opgelucht kunnen ademhalen omtrent de blessure van Ilkay Gündogan. De 26-jarige Duitse international liep in de League Cup-uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion (1-2 winst) weer een knieblessure op, maar manager Pep Guardiola heeft aangegeven dat de kwetsuur niet zo ernstig als als gevreesd. "Het was even moeilijk voor hem, maar het komt goed met Ilkay. Ik denk niet dat het serieus is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen