Recordomzet voor United, Klopp beschermt 'Ox'

21 september 2017, 15:43

Het gaat goed met Manchester United. De gedeeld koploper van de Premier League heeft donderdag naar buiten gebracht dat het een recordomzet heeft genoteerd over het afgelopen seizoen. De omzet in het seizoen bedroeg 658,5 miljoen euro en is de hoogste in de clubgeschiedenis.

United maakte vorig jaar nog melding van een omzet van 584 miljoen euro, wat destijds een record was. Over het afgelopen seizoen is er dus nog meer geld in het laatje gestroomd op Old Trafford. De winnaar van de League Cup en de Europa League tekende twaalf nieuwe sponsorcontracten en zag de ticketverkoop ook beter lopen. Ook de tv-gelden liepen behoorlijk op. Daar tegenover staat dat de salariskosten wel met dertien procent stegen. Volgens de club komt dat door een duurdere eerste selectie.

Oxlade-Chamberlain onder vuur

Sinds Alex Oxlade-Chamberlain Arsenal voor Liverpool heeft ingeruild, is hij in Engeland het mikpunt van spot geworden. Sinds hij bij The Reds speelt heeft de club niet meer gewonnen en ook zijn spel is nog niet overtuigend. Jürgen Klopp maakt zich echter niet druk, zegt hij op de clubwebsite. "Hij moet zich aanpassen aan ons spel en heeft al goede en minder goede dingen laten zien. Tegen Leicester City (2-0 verlies) beleefde hij pas zijn eerste basisplaats. Mensen vroegen zich af of hij iets kan betekenen voor onze ploeg, maar daar twijfel ik niet aan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen