Groningen komt achterstand tegen amateurs te boven

21 september 2017, 20:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met enige moeite heeft FC Groningen zich donderdag geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. In de Utrechtse Galgenwaard kwam de voormalig bekerwinnaar op achterstand tegen Hercules, maar stelde het in de tweede helft orde op zaken tegen de amateurs uit de Derde Divisie. Groningen zegevierde uiteindelijk met 2-4.

Groningen, met de zeventienjarige debutant Ludovit Reis in de basis, speelde erg matig tegen Hercules. Met het gezapige spel riep de ploeg van Ernest Faber de onheil over zichzelf af. Bij de allereerste kans van Hercules via Fouad Belarbi kreeg Groningen meteen de deksel op z'n neus. Het was aan de individuele klasse van Oussama Idrissi te danken de Trots van het Noorden met een gelijke stand ging rusten. Hij speelde zich aan de rand van het strafschopgebied en schoot fraai raak.

Het verzet van Hercules was meteen na rust verbroken. Ritsu Doan zetten een een-twee op met Mimoun Mahi en schoot met enig fortuin de 1-2 tegen de touwen. De inzet van de Japanner, die zijn eerste doelpunt voor Groningen scoorde, verdween door de benen van doelman Freek Mulder in het doel. Juninho Bacuna en Ajdin Hrustic verzorgden de laatste twee doelpunten. De eretreffer van Hercules was een mooie uitgespeelde kans, waar Leroy Oehlers de bal van dichtbij hoog in het doel knalde.

Foto: Orange Pictures

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen