Geplaagde Faber bekert verder: "Daar is alles mee gezegd"

22 september 2017, 07:43

Ernest Faber begeeft zich met FC Groningen in moeilijk weer, maar de geplaagde coach wist wel verder te bekeren met zijn ploeg. Met meer moeite dan verwacht en gehoopt werd Derde Divisionist Hercules over de knie gelegd. Na een vroege achterstand werd het 2-4 voor Groningen in Stadion Galgenwaard, dat het decor vormde van het bekerduel.

"We kunnen er kort over zijn: we zijn een ronde verder en daar is alles mee gezegd", zo luidt de eerste reactie van Faber bij FOX Sports na afloop van de bekerzege in Utrecht. "We hadden in de eerste helft wel veel de bal en deden het één keer heel goed bij de goal van Oussama Idrissi, maar verder ging het vooral te langzaam. In de tweede helft zijn we weer wat anders gaan spelen, met een diepe spits en een speler daarachter. Met Ritsu Doan erbij kregen we wat meer balbezit en vastigheid voorin. Het was niet geweldig, maar we zijn in ieder geval blij dat we door zijn."

 

Faber blijft constateren dat zijn ploeg niet overloopt van het vertrouwen. "Ik zal niet zeggen dat ze niet graag willen, maar er zit wel wat spanning op. Dat zie je ook. Het is wat onrustig. Er zit wat twijfel in, fouten durven niet echt gemaakt te worden. Dat moet eruit en dat gaat ook gebeuren als de resultaten beter worden. Het moet stapje voor stapje", stelt Faber.

Groningen begon het eredivisieseizoen met een 3-3 tegen sc Heerenveen, alvorens er met 3-0 verloren werd bij Ajax. Daarna pakten Faber en co drie punten tegen FC Utrecht, maar de laatste weken was er veel kritiek door de matige optredens tegen VVV-Venlo (1-1, thuis) en NAC Breda (2-1 verlies). Het zorgt ook voor de nodige druk op Faber, zeker omdat het voetbal te wensen overlaat en de bezetting van het Noordlease Stadion daarom niet goed is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen