Vitesse wil Ajax 'vuur aan schenen leggen' na afgang

22 september 2017, 14:33   Bijgewerkt: 22 september 2017, 16:07

Op 30 april wist Vitesse in de vorm van de KNVB Beker de eerste hoofdprijs in de clubhistorie te pakken, maar amper vijf maanden later werd de club uit Arnhem al in de eerste ronde van het bekertoernooi uitgeschakeld door de Amsterdamse hoofdklasser AVV Swift. Coach Henk Fraser hoopt dat zijn ploeg zich in de uitwedstrijd tegen Ajax (komende zondag) kan oprichten.

Het uitduel met Ajax is voor Vitesse een kans op eerherstel, maar ook een mogelijkheid om Ajax op drie punten achterstand te zetten. Beide clubs staan namelijk na vijf speelronden op tien punten. "We hebben absoluut iets recht te zetten na wat er eerder deze week is gebeurd. Zo'n wanprestatie irriteert me waanzinnig, met name omdat we iedereen enkele maanden geleden zo gelukkig hebben gemaakt en dan nu dit... Het is logisch dat we het er met z'n allen over hebben gehad. Het is in elk geval duidelijk dat als we zondag een goed resultaat willen neerzetten, dat we aanzienlijk anders voor de dag moeten komen", zegt Fraser op de clubwebsite over de lastige uitwedstrijd.

De keuzeheer van de Arnhemmers beseft dat winnen in de ArenA een hels karwei is, maar hoopt dat brutaliteit beloond kan worden. "Ajax blijft altijd een speciale tegenstander. Ze hebben goede voetballende kwaliteiten. Het is aan onszelf om de punten bloot te leggen waar Ajax misschien kwetsbaar in kan zijn. We willen Ajax het vuur aan de schenen gaan leggen."

Fraser kan nog altijd niet beschikken over Arnold Kruiswijk, die nog steeds geplaagd wordt door een rugblessure.

Lees ook: Fraser kwaad: "Mogen blij zijn dat ze bij Vitesse spelen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen