Geduldig Heerenveen blijft ongeslagen na zege op Willem II

23 september 2017, 20:46   Bijgewerkt: 23 september 2017, 22:45

SC Heerenveen heeft een moeizame zege op Willem II geboekt. De Friezen versloegen de Tricolores in eigen huis met 2-1 en blijven daarmee ongeslagen in de Eredivisie. Lieftink zette de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong, maar Schaars en Kobayashi bogen de achterstand met prachtige doelpunten om.

Willem II-trainer Erwin van de Looi stuurde zijn ploeg, zoals de afgelopen weken wel vaker, met een 5-3-2-opstelling het veld in en maakte het de Friezen daarmee knap lastig. Vanaf het eerste fluitsignaal had de ploeg van Jurgen Streppel, die op bezoek ging bij zijn oude club, een veldoverwicht, maar vond het geen gaatjes in de compacte verdediging van Willem II.

Uit de eerste Tilburgse aanval kregen de nog immer ongeslagen Friezen het spreekwoordelijke deksel vervolgens op de neus. Een voorzet van Freek Heerkens werd bij de tweede paal door de opvallend vrijstaande Elmo Lieftink binnengewerkt: 1-0. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg precies had wat het wilde en sc Heerenveen nog meer de aanval moest gaan zoeken. Het spelbeeld bleef daardoor ongewijzigd.

Het speltempo van Heerenveen was echter veel te laag om door de stugge Tilburgse defensie te komen. Bij balbezit van de gasten stonden er vaak tien spelers van Willem II achter de bal, tot ongenoegen van de ploeg van Streppel. Na ruim een half uur kwam er wat meer tempo in het spel, wat uiteindelijk vlak voor rust zijn vruchten afwierp. De gelijkmaker kwam uit de enige manier waarop Heerenveen in de eerste helft een doelpunt kon maken: een standaardsituatie.

De manier waarop dat gebeurde was buitengewoon fraai. Stijn Schaars krulde een vrije trap vanaf ruim twintig meter prachtig in de kruising: 1-1. Het was een passende afsluiting van het eerste bedrijf, waarin de gasten qua veldspel de bovenliggende partij waren, maar niet in staat waren te scoren uit een flitsende combinatie of individuele actie.

Na de rust bleef het spelbeeld aanvankelijk ongewijzigd. Reza Ghoochannejhad kreeg op aangeven van Denzel Dumfries na vijf minuten in het tweede bedrijf een glansrijke kans om de uitploeg op voorsprong te zetten, maar kopte naast. Een kleine tien minuten later was het wel raak. Yuki Kobayashi haalde op aangeven van Schaars hard uit en liet Willem II-doelman Timo Wellenreuther kansloos. Opnieuw een afstandsschot dat het goed georganiseerde Willem II de das om deed.

Die compacte speelstijl werd vervolgens overboord gedaan door de Tricolores, dat op zoek moest naar de aansluitingstreffer. Plots ontstond een veel evenwichtiger duel, waarin de Tilburgers veel vaker op de vijandelijke helft te vinden waren. Achterin werd zodoende wel meer ruimte weggegeven, waarvan Ghoochannejhad bijna wist te profiteren. Zijn schot ging echter net naast het doel van Wellenreuther. Namens de thuisploeg hadden Jordy Croux (net te laat) en Ben Rienstra (kopbal over) het vizier niet op scherp staan, waardoor Heerenveen de slotfase zonder al te veel kleerscheuren doorstond.

De Friezen blijven zodoende uitstekend presteren in de Eredivisie en zijn zelfs, zij het hoogstwaarschijnlijk tijdelijk, koploper. Eén ding is Heerenveen in ieder geval na deze speelronde nog: als enige team ongeslagen in de Eredivisie. Daar kon ook het stugge Willem II niets aan veranderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen