Cocu: "De nederlaag van Feyenoord gaf extra motivatie"

24 september 2017, 15:34

Phillip Cocu kan zeer tevreden terugkijken op de monsterzege van PSV tegen FC Utrecht: 1-7. De Eindhovenaren konden door de nederlaag van Feyenoord de koppositie in de Eredivisie overnemen en dat zorgde volgens de trainer nog eens voor extra motivatie.

"Het was een geweldige wedstrijd. Als je bij Utrecht-uit zo'n resultaat neer kunt zetten. Ik ben trots op het team en dat heb ik ze ook gezegd", aldus Cocu na afloop tegenover de camera van FOX Sports. "Zowel verdedigend als aanvallend stonden we goed. Ook tactisch hebben we het zeer goed gedaan, Utrecht wist op een gegeven moment geen oplossingen meer te vinden. We hebben het geweldig uitgespeeld."

"Je moet Utrecht niet de ruimte geven om te kunnen spelen en je moet de duels aan durven gaan. Er stond een sterk blok", complimenteert Cocu zijn verdediging. De 0-2 nederlaag van Feyenoord tegen NAC Breda gaf de selectie van PSV extra motivatie. "Het was belangrijk om te winnen, zeker omdat zij punten hebben laten liggen. Dat is een extra motivatie om hier te winnen."

Een klein minpuntje was het uitvallen van Derrick Luckassen, maar hoe erg dat precies is kon Cocu nog niet zeggen. "Hij had last van zijn knie omdat hij was blijven haken. Daar moet je wel mee uitkijken omdat als je nog warm bent je minder klachten hebt. Toen heb ik hem op een gegeven moment toch maar naar de kant gehaald om geen risico te nemen", legt hij uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen