Ten Hag: "Bij de 1-4 moet je aan damage control doen"

24 september 2017, 17:21

Erik ten Hag zag FC Utrecht met maar liefst 1-7 onderuit gaan in de eigen Galgenwaard tegen PSV. De trainer stelde na afloop dat hij vond dat de score in de tweede helft onnodig opliep. Zeker omdat zijn ploeg voor rust nog aardig voor de dag kwam.

"Of dit een nachtmerrie is? Zo wilde ik het niet direct betitelen, maar de uitslag is natuurlijk desastreus", stelt Ten Hag na afloop tegenover FOX Sports. De trainer vond de uitslag echter niet alleszeggend. "Het eerste uur vond ik ons goed spelen, vooral aan de bal. We creëerden enkele kansen, maar helaas verdedigen we niet goed en uiteindelijk gaat dan de mentale factor een rol spelen."

In de slotfase liep PSV, mede dankzij twee strafschoppen, snel uit en werd het uiteindelijk 1-7. "Toen het 1-3 stond kregen we nog wel goede kansen, maar als het eenmaal 1-4 staat moet je aan damage control gaan doen. Dus niet naar voren stieren en acties maken", aldus Ten Hag, die zich niet direct grote zorgen maakt na de nederlaag. "Er is veel werk aan de winkel, zeker in verdedigend opzicht. Vandaag maakten we de verkeerde keuzes waaruit tegengoals vielen. Daarnaast was het vervelend dat PSV zo effectief was", besloot hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen