Gullit zou bondscoachschap Oranje 'geweldig' vinden

25 september 2017, 09:46

Bondscoach Dick Advocaat sprak zich vorige week uit voor Ruud Gullit als diens opvolger bij het Nederlands elftal. De assistent-coach is blij met de woorden van zijn ervaren collega en ziet het wel zitten om als eindverantwoordelijke aan de slag te gaan.

In een interview met VI sprak Advocaat zich uit over diens opvolger. "Ik wil niet over mijn graf heen regeren, maar Ruud Gullit zou daarna een uitstekende bondscoach kunnen zijn", sprak Advocaat. "Nederland vergeet echt wat voor een grootheid Gullit is. Na afloop van Frankrijk liepen al die Franse spelers als eerste naar Ruud. Als je toch zo'n ambassadeur in huis hebt, profiteer er dan van, zou ik denken."

In het Ziggo Sport-programma Rondo reageerde Gullit op de teksten van de coach. "Ik vond het wel een eer dat iemand met zoveel ervaring dat zegt. Ik was er blij mee. Ik heb altijd gezegd dat ik het een eer vind om voor het Nederlands elftal te mogen werken en als je het mag worden, dan is het geweldig."

Overigens ging Gullit ook in op de situatie omtrent Sofyan Amrabat, die bij zowel de Marokkaanse als de Nederlandse voetbalbond in beeld is. "Hij zit in een lastig parket, door de keuze tussen Marokko en Oranje. Bij de KNVB houden ze hem al langer in de gaten en het is ook duidelijk dat hij kan voetballen. Maar je kunt toch geen speler selecteren puur omdat hij dan voor Nederland kiest? Dat kan toch niet, dat lijkt me logisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen