ADO speelde mogelijk rol in Spaanse corruptiezaak

26 september 2017, 16:49   Bijgewerkt: 26 september 2017, 17:09

ADO Den Haag heeft mogelijk een rol gespeeld in de corruptiezaak rondom de Spaanse voetbalbond. Wang Hui, die met het bedrijf United Vansen grootaandeelhouder van de club is, heeft volgens de Spaanse krant El País 12,5 miljoen euro overgemaakt naar de Spaanse bond. Die betalingen zou hij via ADO hebben laten verlopen.

De deal werd in 2014 gesloten. In ruil voor de steekpenningen kreeg United Vansen de imagorechten van de Spaanse nationale ploeg en zouden Spaanse trainers op 7.000 nieuwe velden in China training gaan geven. Wang bereikte destijds een akkoord met voorzitter Ángel Maria Villar. 

Villar werd in juni opgepakt op verdenking van corruptie en het aannemen van steekpenningen. ADO wordt overigens nergens van beschuldigd. In een reactie aan de NOS laat de Haagse club weten 'zeer verrast' te zijn over het nieuws omdat de club het bedrag voor de Spaanse voetbalbond nooit op de rekening heeft zien staan. ADO doet het verhaal daarom af als 'absolute onzin.'

Wang zit overigens niet meer in de raad van commissarissen bij ADO Den Haag. Hij werd in juni door de Ondernemingskamer geschorst na een juridische strijd wegens betalingsproblemen. Kort daarna besloot Wang na overleg zelf op te stappen uit de RvC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen