Tridente Napoli straft fouten Feyenoord genadeloos af

26 september 2017, 22:42   Bijgewerkt: 26 september 2017, 22:48

Feyenoord heeft ook in het tweede duel in de groepsfase van de Champions League een flinke nederlaag moeten incasseren. Napoli profiteerde optimaal van de fouten van de Rotterdammers en won ook zonder echt te imponeren met ruime cijfers. Het spitsentrio, de tridente met Dries Mertens, Lorenzo Insigne en José Callejón, verzorgde de volledig productie in Napels. Sofyan Amrabat verzachtte in de slotseconde nog enigszins de pijn: 3-1.

Giovanni van Bronckhorst moest in Napels flink sleutelen aan zijn basisopstelling door blessures bij spits Nicolai Jørgensen, Eric Botteghin én Jan-Arie van der Heijden, die in de warming-up uitviel. Bovendien nam Michiel Kramer op de tribune plaats met een liesblessure. De Feyenoord-coach improviseerde door slechts twee aanvallers op te stellen en het middenveld te versterken met Jens Toornstra. Jeremiah St. Juste en Renato Tapia vormden het hart van de defensie.

Een vroege tegentreffer kwam er alsnog, toen balverlies van Jens Toornstra Feyenoord wel fataal werd. Lorenzo Insigne kon er met de bal vandoor, liet zich door Sofyan Amrabat niet wegzetten en klopte Brad Jones met een geplaatst afstandsschot: 1-0. Slechts zeven minuten stonden er op de klok in Napels, waarmee Feyenoord voor de derde topwedstrijd op rij, na Manchester City en PSV, een vroege tegengoal incasseerde.

Na twee gevaarlijke momenten van Marek Hamšík kon Napoli echter niet doordrukken, ook omdat het de voet even van het gaspedaal haalde. De bezoekers, die het zonder de steun van meegereisde fans moesten stellen, kwamen daardoor beter in de wedstrijd. Tot echte kansen leidde dat niet, al haalde Jean-Paul Boëtius één keer uit na een fraaie actie van Toornstra. Doelman Pepe Reina kreeg de bal echter recht op zich afgeschoten.

Het goede werk van de doelman werd vlak na rust meteen tenietgedaan door Kevin Diks. De rechtsback speelde onder druk de bal terug en bracht daarmee onbedoeld Mertens in stelling. De Belg pakt het cadeautje dankbaar uit en schoof de bal langs Jones: 2-0. Een derde persoonlijke fout, dit keer van Tapia, benam Feyenoord de hoop van een terugkeer. De vervanger van Van der Heijden verspeelde de bal voor de eigen zestien en zag José Callejón meteen toeslaan vanuit een moeilijke hoek: 3-0.

Op dat moment had de wedstrijd nog spannend kunnen zijn als Jens Toornstra, twee minuten eerder, een penalty had benut. De middenvelder mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Steven Berghuis na licht contact met Faouzi Ghoulam tegen de grond was gegaan. Net als bij de andere spaarzame mogelijkheden lag Pepe Reina ook bij deze buitenkans in de weg. Pas in blessuretijd werd de Spanjaard alsnog geklopt door Amrabat die de bal wel langs Reina schoof: 3-1.

Feyenoord bezet na twee nederlagen de laatste plek in groep F van het miljoenenbal. De Rotterdammers moeten het aankomende tweeluik met Shakhtar Donetsk aangrijpen om het Europese avontuur nog een vervolg te geven. 

[photo,109112,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen