Groep H: Ronaldo helpt Real langs BVB, hattrick Kane

26 september 2017, 22:48

Real Madrid heeft eindelijk de eerste zege op bezoek bij Borussia Dortmund binnen. Dinsdagavond werd het 1-3 voor de Spaanse topclub op het Signa Iduna Park. Cristiano Ronaldo was belangrijk voor de ploeg van Zinedine Zidane met twee treffers.

Borussia Dortmund had het behoorlijk lastig in de eerste helft tegen Real Madrid. Het was dan ook niet verrassend dat de bezoekers na achttien minuten op voorsprong kwamen. Het was Gareth Bale die met een mooie volley voor de openingstreffer tekende. Dortmund kreeg nog een goede kans, maar Sergio Ramos haalde de bal met zijn hand van de doellijn. Scheidsrechter Björn Kuipers miste het voorval echter en dus ging de bal niet op de stip.

Kort na rust breidde Real de voorsprong verder uit. Op aangeven van Bale maakte Cristiano Ronaldo er 0-2 van. Ditmaal reageerde Dortmund wel snel, want vier minuten later viel de aansluitingstreffer via Pierre-Emerick Aubameyang. De gelijkmaker kwam er echter niet meer. Sterker nog: tien minuten voor tijd bepaalde Ronaldo met zijn tweede van de avond de eindstand op 1-3.

APOEL-Tottenham

Tottenham Hotspur kwam op bezoek bij APOEL Nicosia geen moment in de problemen. De Engelsen wonnen vrij gemakkelijk met 0-3. Harry Kane was de grote man, want hij tekende voor alle treffers. De spits opende vijf minuten voor de rust de score. Met een uur op de klok maakte Kane er ook 0-2 van en nog geen vijf minuten later was ook zijn derde doelpunt van de avond een feit.

Door de ruime zege gaat Tottenham Hotspur momenteel bovenaan in groep H. Net als Real Madrid heeft de club zes punten uit twee duels. Borussia Dortmund en APOEL Nicosia wachten nog op de eerste punten.