Elf stadionverboden bij Twente, Vak-P reageert woedend

27 september 2017, 14:16

Elf supporters van FC Twente hebben van de KNVB een stadionverboden tot drie jaar gekregen. Dit tot woede van Vak-P. De verboden zijn uitgedeeld voor openlijke geweldpleging na de wedstrijd tegen PSV in april. Vak-P vindt zich al genoeg gestraft met de het sluiten van het supportershome en het intrekken van de horecavergunning. Ook is de supportersvereniging kwaad op Twente zelf.

Ten tijde van de wedstrijd tegen PSV deed de politie, vanwege een onderzoek naar drugshandel, een inval in het home. Het resulteerde in een chaos en rellen. "FC Twente is er mede schuldig aan dat het een chaos werd. Dat is gebleken uit de evaluatie van de gemeente, politie en justitie", zegt Mark van Gils namens Vak-P tegen TC/Tubantia. "Als je als club dan zelf mede schuldig bent aan alle ellende dan kun je die elf supporters in elk geval binnen laten bij wedstrijden tot het moment van een eventuele veroordeling door de strafrechter."

Het bestuur van Vak-P biedt de elf supporters met een stadionverbod juridische steun. "En wij verwachten dat ook FC Twente het bij de KNVB eens een keer opneemt voor zijn eigen fans." Maar daarop rekenen doet de Vak-P niet. "Die club probeerde vroeger nog wel eens wat bij de KNVB voor ons voor elkaar te krijgen, maar nu niet meer."

Ook hebben de fans in kwestie een boete van vijfhonderd euro gekregen. Dit bedrag moet binnen acht dagen worden voldaan. Vak-P roept op om officieel bezwaar te maken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen