Manchester United en Basel flitsen langs CSKA en Benfica

27 september 2017, 22:35

De twee Nederlanders Daley Blind en Ricky van Wolfswinkel hebben woensdag een prima Champions League-avondje gehad. Manchester United won namelijk met 1-4 bij CSKA Moskou, terwijl FC Basel in eigen huis over Benfica heenwalste met 5-0, mede dankzij een treffer van Van Wolfswinkel. 

CSKA Moskou - Manchester United 1-4

Igor Akinfeev had al veertig Champions League-wedstrijd de nul niet weten te houden en wist woensdagavond al vroeg dat het hem dat ook dit keer niet ging lukken. Anthony Martial gaf voor en Romelu Lukaku kopte bij de tweede paal al binnen vijf minuten raak. De Russische doelman werd binnen het halfuur nog tweemaal geklopt. Eerst scoorde Martial vanaf elf meter en de Fransman was even later andermaal aangever bij Lukaku. CSKA kwam vervolgens wel een paar keer in de buurt van David de Gea, alleen de Spanjaard had steeds een antwoord op Fyodor Chalov en Vitinho. Ook in de tweede helft was het snel raak voor Manchester via Henrikh Mkhitaryan, de Armeen was uiteindelijk degene die het laatste zetje gaf. Daarna leken de Engelsen toch wat in te houden en bleef CSKA een grotere uitslag bespaard. Sterker nog, het talent Konstantin Kuchaev maakte de stand vlak voor tijd nog even wat dragelijker.

FC Basel - Benfica 5-0

Net zoals Manchester United kende Basel een droomstart. Benfica graag een paar keer achter elkaar half in, waarna Michael Lang uiteindelijk de bal binnen kon schuiven. Basel was veel beter en kwam na niet al te lange tijd op 2-0 via Dimitri Oberlin. Hij kopte een hoekschop uit zijn eigen doelgebied, waarna hij naar voren opstoomde om een paar seconden later de bal binnen te tikken. De treffer die Van Wolfswinkel maakte was een stuk minder qua inspanning. De spits schoot na rust vanaf elf meter de 3-0 binnen. Rood voor André Almeida maakte een definitief einde aan de hoop van Benfica, waarna Basel via andermaal Oberlin en Blás Riveros nog verder uitliep.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen